26 Temmuz 2012 Perşembe

çekiliş var



Laf salatası ilk çekilişini yapıyor...

tık tık

Harry Potter yan kitapları



Ozan Beedle'ın Hikayeleri - Harry Potter'ın Büyülü Dünyasından


Yazar:J.K. Rowling
Çevirmen:Sevin Okyay
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
Sayfa Sayısı: 104


Arka Kapak

Harry Potter serisiyle tanınan J. K. Rowling'den yepyeni bir kitap geliyor! 

İlk yedi kopyasını Rowling'in el yazısıyla tamamladığı, resimlediği kitabın bu kopyalarından altı tanesi yazar tarafından Harry Potter'ın yolculuğunda kendisine eşlik eden altı kişiye hediye edilmiş. Sonuncunun geliri de Children's High Level Group adlı hayır kurumuna verilmek üzere açık arttırmaya çıkarılmış. Bu kurum çocuk hakları ve zor durumdaki çocukların koşullarının iyileştirilmesi için çalışıyor. Dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye'de YKY tarafından yayımlanacak 
Ozan Beedle'ın Hikâyeleri'nden elde edilecek gelir bu kuruma aktarılacak.

Serinin son kitabı olan Harry Potter ve Ölüm Yadigârları'nı okuyanların hatırlayacakları, kitapta büyük önem taşıyan, olayların aydınlanmasında kritik bir rol oynayan bir iç kitap Ozan Beedle'ın Hikâyeleri. 

Ozan Beedle'ın Hikâyeleri, beş farklı hikâye içeriyor. Bildiğimiz masal kalıplarından ve klişelerinden uzak, mesajlarını Rowling'in alışıldık esprili üslubuyla veren, yazarın bütün kitapları gibi sadece çocukları hedef almayan bir kitap.

Harry Potter dünyasının en sevilen karakterlerinden biri, Hogwarts'ın efsanevi müdürü Albus Dumbledore'un notlarıyla zenginleşen kitap bir masal kitabı olarak, bu dünyayı hiç tanımayan kişiler tarafından büyük bir zevkle okunabileceği gibi Harry Potter hayranlarına çok tanıdık gelecek karakterler ve hikâyeler içeriyor, akıllarındaki bazı soruların cevaplarını veriyor.


Bu kitabı yeni okudum.Sayfa sayısının az olması sebebiyle o gün bitti.Seriye ışık tutar nitelikte.Harry Potter hayranları okumalı.






Çağlar Boyu Quidditch - Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? 2 Kitap Takım

Çağlar Boyu Quidditch - Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?


Şimdiye kadar kendinize Altın Snitch'in nereden geldiğini, Bludger'ların nasıl ortaya çıktığını ya da Wigtown Wanderes'ın cüppelerinde niye kasap satırı resmi olduğunu sorduysanız, size Çağlar Boyu Quidditch gerekiyor demektir. Bu sınırlı basım, Hogwarts Okul Kütüphanesi'nde duran ve hemen hemen her gün genç Quidditch hayranlarının başvurduğu kitabın bir kopyası.

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?
Ülkedeki hemen her büyücü evinde, Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?'ın bir kopyası vardır. Şimdi, sadece kısıtlı bir süre için, Muggle'lar da Beşayak'ın nerede yaşadığını, Pofyumak'ın ne yediğini ve niye Hırpı içsin diye dışarı süt bırakmanın iyi bir fikir olmadığını öğrenme fırsatına sahipler. 

Bu kitabın satışından elde edilecek kazanç Comic Relief'e gidecek. Bu da kitabı alırken verdiğiniz liraların ve Galleon'ların, bir büyücünün gücünün çok ötesinde bir sihir yapacağı anlamına geliyor. Eğer bunun elinizi cebinize atmak için yeterli bir neden olmadığını düşünüyorsanız, tek dileğim, bir gün bir Mantikor'un saldırısına uğradığınızda yoldan geçen büyücülerin sizden daha hayırseverce davranmasıdır.

Comic Relief bu kitabın satışından alacağı parayı, dünyanın en yoksul ülkelerinde yaşayan, en yoksul ve en zor durumdaki insanların bir kısmına yardımı amaçlayan projelere verecek.
(Arka Kapak)





İkisini de bulup en kısa zaman da okumalıyım 





Harry potter serisi



Harry Potter ve Felsefe Taşı


Yazar:J. K. Rowling
Çevirmen:Ülkü Tamer
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
Sayfa Sayısı: 360


Arka Kapak

Harry Potter sıradan bir çocuk olduğunu sanırken, bir baykuşun getirdiği mektuplarla yaşamı değişir: Başvurmadığı halde Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'na kabul edilmiştir. Burada birbirinden ilginç dersler alır, iki arkadaşıyla birlikte maceradan maceraya koşar. Yaşayarak öğrendikleri sayesinde küçük yaşta becerikli bir büyücü olup çıkar.

J.K. Rowling'in zengin düşgücü, onu bebeğiyle yalnız yaşayan sıradan bir anneden, kitapları dünyada 90 milyondan fazla satan, 40'tan fazla dile çevrilen parlak bir yazara dönüştürdü. Kitapların artık "sanal" ortamda okunmaya başladığı bir çağda, Harry Potter genç kuşağı "gerçek" bir kitabın sayfaları arasında yepyeni bir dünyayı keşfetmenin heyecanıyla tanıştırdı. Bu heyecan daha da artacak: Çok yakında Harry Potter'ın sinema filmi gösterime girecek.

Harry Potter'ın baş döndürücü "büyülü" dünyasına adım atmadan önce kemerlerinizi bağlayın!






Harry Potter ve Sırlar Odası



Yazar:J.K. Rowling
Çevirmen:Sevin Okyay
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
Sayfa Sayısı: 314


Arka Kapak

Dursley'ler o yaz öylesine çekilmez olmuşlardır ki, Harry bir an önce okulu Hogwarts'a geri dönmek için can atmaktadır. Eşyalarını toplarken ortaya çıkan ev cini Dobby ise onu uyarır: Hogwarts'a dönerse, bir felaket olacaktır. Olur da: Sırlar Odası'nın açılmasıyla ortaya çıkan karanlık bir güç, Hogwarts'takileri taşa çevirmeye başlar. Harry, hayatını tehlikeye atarak, Oda'nın elli yıllık ölümcül gizemini çözmeye çalışır. Ve gerçekten de başına gelmedik felaket kalmaz.

Harry Potter'ın okuldaki ikinci yılını anlatan Harry Potter ve Sırlar Odası'nda J.K. Rowling, bildik öğrenci sorunlarını -kıskançlıklar, rekabetler, çekingenlikler- yer yer ürkütücü, yer yer komik düşsel öğelerle ustaca iç içe geçiriyor. Dizinin ilk kitabı Harry Potter ve Felsefe Taşı kadar sürükleyici olan bu ikinci kitabı heyecandan soluğunuzu tutarak okuyacaksınız.




Harry Potter ve Azkaban Tutsağı


Çevirmen:KUTLUKHAN KUTLU
Çevirmen:Sevin Okyay
Yazar:J.K. Rowling
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
Sayfa Sayısı: 512


Arka Kapak

Sirius Black adında azılı bir katil, tüyler ürpertici Azkaban kalesinde tam on iki yıl boyunca tutsak kalmıştır. Tek lanetle on üç kişiyi birden öldüren Black'in, Karanlık Lord Voldemort'un hizmetkârı olduğuna kesin gözüyle bakılmaktadır. Bir yolunu bulup Azkaban'dan kaçan Black'in peşinde olduğu bir tek kişi vardır: Harry Potter. Harry, büyücülük okulunun sihirli duvarları arasındayken, arkadaşları ve öğretmenleriyle birlikteyken bile güvende değildir. Çünkü aralarında bir hain olabilir.

Okuldaki üçüncü yılında Harry'yi, yeni bir Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni, ilk kez alacağı Kehanet dersi, heyecanlı Quidditch maçları ve büyücülük köyü Hogsmeade bekliyor. Ama Harry'nin öncelikle Sirius Black'in elinden kurtulması gerek. Harry Potter ve Azkaban Tutsağı, beklenmedik gelişmelerle her sayfasında okuru biraz daha şaşırtan, biraz daha heyecanlandıran bir kitap.
(Arka Kapak)







Harry Potter ve Ateş Kadehi


Yazar:J.K. Rowling
Çevirmen:Sevin Okyay
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
Sayfa Sayısı: 872

Arka Kapak

Harry Potter dizisinin dördüncü kitabı Harry Potter ve Ateş Kadehi, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'nda dördüncü sınıfa geçen Harry'nin başından geçenleri konu alıyor.

Yaz tatilinde yanlarında kaldığı Dursley'lerden bir an önce kurtulmak isteyen Harry, bir yolunu bulup arkadaşlarıyla birlikte Quidditch Dünya Kupası finalini izlemeye gidiyor. Bu yıl okuldaki en büyük yenilik ise Üçbüyücü Turnuvası. Hogwarts'ın yanı sıra iki rakip büyücülük okulunun katılımıyla gerçekleşen bu etkinlik, yüz yıldan beri ilk kez düzenleniyor.

Büyücülük dünyasında her şey her zaman olduğu gibi heyecanla, sürükleyici ve şaşırtıcı. Ancak Harry'nin alnındaki yara izinin ikide bir acıması, korkunç bir olayın yaklaşmakta olduğunun habercisi.
(Arka Kapak)




Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı


Yazar:J.K. Rowling
Çevirmen:KUTLUKHAN KUTLU
Çevirmen:Sevin Okyay
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
Sayfa Sayısı: 1128


Arka Kapak

Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’ndaki beşinci yılında Harry, hayatını cehenneme çeviren sihirli/sihirsiz pek çok şeyle başa çıkmak zorunda: Yaz tatilini yanlarında harcadığı aptal akrabaları; beklenmedik bir anda ve yerde karşısına çıkan Ruh Emici’ler; ergenlik çağının isyanları, heyecanları, korkuları; onun gösteriş düşkünü bir yalancı olduğunu düşünenler; okulun işleyişine burnunu sokmaya çalışan Sihir Bakanlığı; gelmiş geçmiş en berbat Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni; ağır dersler, zor sınavlar, acımasız cezalar; sürekli yinelenen bir kâbus ve acıyan yara izi; ona en yakın insanlardan birinin ölümü; beş yıl gecikmeyle öğrendiği bir gerçek... Serinin ilk dört kitabında gözlerimizin önünde adeta etten kemikten bir büyülü dünya kuran J. K. Rowling, yaratıcılığıyla yine başrolde: Satırlara ve satır aralarına serpiştirilmiş zekice ayrıntılar, olay örgüsünü daha da zenginleştiriyor ve büyülü dünyaya yeni renkler katıyor. Bu sürükleyici kitabı elinizden bırakamayıp kalınlığıyla ters orantılı hızda okuyacak ve tıpkı Harry gibi bir sonraki okul yılını iple çekerek Hogwarts’tan ayrılacaksınız.




Harry Potter ve Melez Prens


Yazar:J.K. Rowling
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
Sayfa Sayısı: 616


Arka Kapak

Harry Potter ve Melez Prens 1 Ekim''de okurla buluşuyor! Dizinin ilk beş kitabında olduğu gibi, bu kitapta da geçmişte sorulmuş pek çok sorunun yanıtını veren J. K. Rowling okuyucuyu yeni sorularla, Harry Potter''ı da yeni sorunlarla baş başa bırakıyor. 
Büyücüler dünyasında devam eden kargaşa artık Muggle''ların dünyasını da etkilemeye başlamıştır. Harry Potter, Hogwarts''taki altıncı yılını Feci Yorucu Büyücülük Sınavlarına hazırlanarak geçireceğini düşünmektedir. Artık Quidditch takımının da kaptanıdır. Ancak Diagon Yolu''ndaki okul alışverişi sırasında Draco Malfoy''un bir şeyler çevirdiğini fark eder. Lord Voldemort''un geçmişiyle ilgili pek çok bilinmeyen ortaya çıkarken bir yandan da Malfoy''un neyin peşinde olduğunu öğrenmeye çalışan Harry''yi yine zor günler beklemektedir.






Harry Potter ve Ölüm Yadigarları


Yazar:J.K. Rowling
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
Sayfa Sayısı: 700


Arka Kapak

Yapboz bu kitapla tamamlanıyor!


1997'de ilk kitabı, Harry Potter ve Felsefe Taşı yayımlandığından beri milyonlarca okuyucuyu peşinden sürükleyen Harry Potter dizisi artık sona eriyor. Dizinin yedinci kitabı Harry Potter ve Ölüm Yadigârları D&R mağazalarında satışa sunulmuştur.


Harry Privet Drive'da bekliyor. Voldemort ve onun meşhur yandaşları olmaksızın güvenli bir şekilde oradan uzaklaşırken ona eşlik etmek için Zümrüdüanka Yoldaşlığı geliyor - tabi eğer yapabilirlerse. Ama ya sonra Harry ne yapacak? Dumbledore'un ona bıraktığı önemli ve imkansız gibi görünen görevi nasıl yerine getirecek?

İç Sayfa Özeti: 

Harry, karanlık, tehlikeli ve imkansız gibi görünen bir görev üstlendi: Voldemort'un geriye kalan Hortkuluklarını bulmak ve onları yok etmek. Harry hiç bu kadar yalnız hissetmemiş ya da gölgelerle dolu bir gelecekle yüzleşmemişti. Ama Harry görevini tamamlamak için bir şekilde içindeki gücü bulmak zorunda. Kovuk'un sıcaklığını, güvenini ve arkadaşlığını geride bırakıp, korkmadan ya da tereddüt etmeden kendisi için planlanmış olan yolu izlemeli.

Harry Potter serisinin yedinci ve son bölümünde, J.K. Rowling, sabırsızlıkla beklenen pek çok soruyu cevaplamak için muhteşem sır perdesini kaldırıyor. Büyüleyici, zengin olay örgüsü, nefes kesici kıvrım ve dönüşler, kitapları tekrar, tekrar ve tekrar okunacak olan yazarın hikaye anlatıcığında bir kraliçe olduğunu doğruluyor.




Baştan sona tekrar tekrar okuyabileceğiniz ve her okuyuşunuzda ayrı zevk alabileceğiniz ender serilerden.Harry Potter ın büyülü dünyasını keşfetmediyseniz bir dakika bile beklemeyin.Gidin,alın ve okuyun :)

Açlık Oyunları Serisi



  1. Açlık Oyunları
  2. Ateşi Yakalamak
  3. Alaycı Kuş

Yazar:Suzanne Collins
Çevirmen:Sevinç Tezcan Yanar
Yayınevi: Pegasus

Arka Kapak

ETKİLEYİCİ BİR FANTASTİK DÜNYA, BİTMEK BİLMEYEN BİR MACERA 
VE AŞKIN MÜTHİŞ MASALI
Açlık Oyunları'nda bir sonraki sayfaya geçmek için sabırsızlanacaksınız.

"Elimden bir türlü bırakamadım... Bağımlısı oldum."
-Stephen King

"Bu seriyi okurken uykunuzu erteleyeceksiniz. Açlık Oyunları kesinlikle büyüleyici. " 
-Stephenie Meyer

#1 New York Times Bestseller 
A USA Today Bestseller 
Publishers Weekly Yılın En İyi Kitabı
School Library Journal Yılın En İyi Kitabı 
Booklist Editörlerin Seçimi
New York Times Book Review Editörlerin Seçimi
New York Times Yılın Unutulmaz Kitabı 
Kirkus Yılın En İyi Kitabı
#1 Wall Street Journal Bestseller 
Time Dergisi Kurgu En İyi Kurgu




Farklı bir kurgusu var.Kitap sizi içine çekiyor adeta.Katniss oluyorsunuz sizde okurken.Katniss in karmaşık duygularını hissediyorsunuz.Peeta'yla yakınlaşmalarına tanık oluyorsunuz.Gale için duyduğu hisleri hissediyorsunuz.Katniss'le beraber ok atıp meydan okuyorsunuz Capitole.Siz Katniss Everdeen oluveriyorsunuz. 






Acımak



Yazar:Reşat Nuri Güntekin
Sayfa Sayısı: 127
Yayınevi: İnkılap Kitapevi

Arka Kapak

Reşat Nuri Güntekin 1928 yılında yayınlanan bu eserinde; çalışkan başarılı fakat zaaf gösterenlere karşı acımasız olan Zehra Öğretmen ile babası Mürşit'in bakış açılarından dramatik yaşam öykülerini anlatıyor. 

Yazar, cumhuriyet öncesinde yeni mezun, idealist genç bir mülkiyelinin iş ve sosyal yaşamdaki çatışmalarını ve uyumsuz ilişkilerini anlatırken, dönemin memuriyet yaşamına, köhne yapısına ait önemli ipuçları da veriyor. Şehirden kasabalara sürüklenirken, ardında birer birer ilkelerini de bırakan genç adam hatalı bir evlilikle korkunç bir sona doğru sürükleniyor. 

Acı ve sefaletle dolu ortamdan tesadüfle sadece kızı Zehra'yı kurtarabiliyor. Acımak; aile içi ilişkileri ve sorumluluklarını, adeta ders verir gibi gözler önüne seriyor.

Çalıkuşu,Dudaktan Kalbe,Yaprak Dökümü ve şimdi de Acımak.Türk klasiklerinden.Sayfa sayısının az olması sebebiyle hemen bitiveriyor.Zehra öğretmen ve babasının dramı.Okunmalı.

Aşkın 7. Harikası Tac Mahal




Yazar: Ayfer Feriha Nujen
Sayfa Sayısı: 192
Yayınevi: Mola Kitap


Arka Kapak

Artık hikâye benimdi, kesilen koluma karşılık... Bense bu kalenin bir muhafızıydım, dinlediğim hikâyeye karşılık!

Akşamdı... Tac Mahal yalnızca bir anıt değildi. Onda sır sır, düğüm düğümdü aşk, mührünü giziyle var kılıyordu avluya sokulanların yüzünde...

Demiri ateşe attı, ateşte demirin yüreği yandı! Maşasını ocağa daldırdı, alev alev har kusan demiri yarasına bastı. Agra'nın o kör sokağından taşan sesi, Tac Mahal'in içinde 7 kez yankılandı. Evren 7 günde yaratıldı. 7.gün Âdem'e can indi... Ruhundan Havva var edildi. Usam'ın sesi avluya aktı, avludaki suya bir şaşkınlık düştü, dağıldı... Suda her hale bir kez daha yankılandı! Bu yurtsuz, yersiz dergâhın içinde herkes birbirine kavuştukça uzaktı.


İki cami arasında aşk tasarımına benzer olduğu için hevesle almıştım.Ama okurken çok sıkıldım.Bu kitabı sevenler var ama ben sevmedim :( 
Karmaşık geldi bana .

çekiliş # 3


Beyaz kitaplık 4. geleneksel kitap çekilişini düzenliyor


çekiliş # 2


drwilldone den kitap çekilişi



drwilldone den termos çekilişi



Çekiliş



Kitap Cumhuriyetim den çekiliş :)


Zar adam









Kategori: Roman

Yazar: Luke Rhinehart
Yayınevi: Pegasus

Tür: Dünya Romanları

Seri:-

Sayfa sayısı: 464

Arka kapak yazısı: Zarlar hayatınızı belirleme başladığında artık her şey mümkün olmaktadır.
İlk sayfasından itibaren sizi kendisine bağlayacak. Uzun süre hafızanızdan silemeyeceğiniz uluslararası kült bestseller kitaplarından biri.
İrvin D. Yalom'un Niezsche Ağladığında ve Chuck Palahniuk'in Dövüş Kulübü Hayranları Zar adam kitabını çok sevecekler
Dünyada Rekor ilgi gördü… 30 ülkede yayınlandı. Şimdi Türkçe'de….
Gündelik hayatından monotonluğundan sıkılmış psikiyatrist Luke Rhinehart Manhattan'da eşi ve iki çocuğuyla yaşamaktadır. Hem Batı hem de Doğu felsefelerinin hayatın anlamı alternatiflerinden tatminsizlik yaşayarak basit zar atışlarıyla kendi dinini oluşturarak hayatını sonsuza kadar değiştirir. Rhinehart ve hastaları kısa zaman içinde ebedi kurtuluşlarının tek yolunun her şeyi zarların kararına bırakmak olduğuna inanmaya başlarlar. Luke, seks, uyuşturucu ve terapi hakkındaki zar atışlarıyla yeni dinini muhafazakar davranış ve ahlak çöküntüsünün esprili bir birleşimine dönüştürür. O bu düşünceyle kendi yaşantısını ve dünyayı değiştirmeyi amaçlamaktadır..
Amerikan psikoanalitik kültürünün fütursuz bir parodisi ve rahat okunan Zar Adam kitabı eğlenceli, mizahi, şok edici ve altüst edici…
"Hafızalardan silinmeyecek bir kitap… çok zekice kurgulanmış."
-Time Out
"Olağanüstü eğlenceli… gelecekte hayatınızı değiştirebilecek kışkırtıcı fikirlerle dolu… çok tehlikeli."
-Forth Star-Telegram
"Etkileyici bir şekilde yazılmış olağandışı bir roman… Ancak o tehlikeli bir roman olabilir. Okuyucular gözlerinden yaş gelene kadar gülecekler."
-David Slavitt
"Çok sayıda eğlenceli öğenin olduğu bir cehennem… Rhinehart bir yazar olarak üstün bir performans sergilemiş."
-New York Herald
"Eğlenceli ve iyi yazılmış… Yalnızca ilk 30 sayfası çağdaş nihilizm düşüncesinin zekice bir özeti. Zarla yaşamın belirlenmesinin popüler olacağına kuşku yok."
-Time

 Yeni okumaya başladım.Bir senedir kitaplığımda öylece duruyordu ve artık okumalıyım dedim.Henüz başlardayım.Ama arkadaşım okumuştu ve etkisinden bir türlü kurtulamamıştı.Bu türü sevenler okuyabilir :)

Herkese merhaba !

Benim hayatımda kitaplar olmazsa olmazım.İnternetle de fazla haşır neşir olunca neden benimde bir kitap blogum olmasın dedim ve karşınızdayım.

Blogumda kitaplar ve kitap ayraçları gibi konular hakkında duracağım inşallah.

Sevgilerle ...