26 Temmuz 2012 Perşembe

Harry Potter yan kitapları



Ozan Beedle'ın Hikayeleri - Harry Potter'ın Büyülü Dünyasından


Yazar:J.K. Rowling
Çevirmen:Sevin Okyay
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
Sayfa Sayısı: 104


Arka Kapak

Harry Potter serisiyle tanınan J. K. Rowling'den yepyeni bir kitap geliyor! 

İlk yedi kopyasını Rowling'in el yazısıyla tamamladığı, resimlediği kitabın bu kopyalarından altı tanesi yazar tarafından Harry Potter'ın yolculuğunda kendisine eşlik eden altı kişiye hediye edilmiş. Sonuncunun geliri de Children's High Level Group adlı hayır kurumuna verilmek üzere açık arttırmaya çıkarılmış. Bu kurum çocuk hakları ve zor durumdaki çocukların koşullarının iyileştirilmesi için çalışıyor. Dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye'de YKY tarafından yayımlanacak 
Ozan Beedle'ın Hikâyeleri'nden elde edilecek gelir bu kuruma aktarılacak.

Serinin son kitabı olan Harry Potter ve Ölüm Yadigârları'nı okuyanların hatırlayacakları, kitapta büyük önem taşıyan, olayların aydınlanmasında kritik bir rol oynayan bir iç kitap Ozan Beedle'ın Hikâyeleri. 

Ozan Beedle'ın Hikâyeleri, beş farklı hikâye içeriyor. Bildiğimiz masal kalıplarından ve klişelerinden uzak, mesajlarını Rowling'in alışıldık esprili üslubuyla veren, yazarın bütün kitapları gibi sadece çocukları hedef almayan bir kitap.

Harry Potter dünyasının en sevilen karakterlerinden biri, Hogwarts'ın efsanevi müdürü Albus Dumbledore'un notlarıyla zenginleşen kitap bir masal kitabı olarak, bu dünyayı hiç tanımayan kişiler tarafından büyük bir zevkle okunabileceği gibi Harry Potter hayranlarına çok tanıdık gelecek karakterler ve hikâyeler içeriyor, akıllarındaki bazı soruların cevaplarını veriyor.


Bu kitabı yeni okudum.Sayfa sayısının az olması sebebiyle o gün bitti.Seriye ışık tutar nitelikte.Harry Potter hayranları okumalı.






Çağlar Boyu Quidditch - Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? 2 Kitap Takım

Çağlar Boyu Quidditch - Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?


Şimdiye kadar kendinize Altın Snitch'in nereden geldiğini, Bludger'ların nasıl ortaya çıktığını ya da Wigtown Wanderes'ın cüppelerinde niye kasap satırı resmi olduğunu sorduysanız, size Çağlar Boyu Quidditch gerekiyor demektir. Bu sınırlı basım, Hogwarts Okul Kütüphanesi'nde duran ve hemen hemen her gün genç Quidditch hayranlarının başvurduğu kitabın bir kopyası.

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?
Ülkedeki hemen her büyücü evinde, Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?'ın bir kopyası vardır. Şimdi, sadece kısıtlı bir süre için, Muggle'lar da Beşayak'ın nerede yaşadığını, Pofyumak'ın ne yediğini ve niye Hırpı içsin diye dışarı süt bırakmanın iyi bir fikir olmadığını öğrenme fırsatına sahipler. 

Bu kitabın satışından elde edilecek kazanç Comic Relief'e gidecek. Bu da kitabı alırken verdiğiniz liraların ve Galleon'ların, bir büyücünün gücünün çok ötesinde bir sihir yapacağı anlamına geliyor. Eğer bunun elinizi cebinize atmak için yeterli bir neden olmadığını düşünüyorsanız, tek dileğim, bir gün bir Mantikor'un saldırısına uğradığınızda yoldan geçen büyücülerin sizden daha hayırseverce davranmasıdır.

Comic Relief bu kitabın satışından alacağı parayı, dünyanın en yoksul ülkelerinde yaşayan, en yoksul ve en zor durumdaki insanların bir kısmına yardımı amaçlayan projelere verecek.
(Arka Kapak)





İkisini de bulup en kısa zaman da okumalıyım 





2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Meu nome é Sra. Nadia Albert, da Rússia, e hoje sou uma mulher feliz com a ajuda de um credor, Sr. Russ Harry. Vou encaminhar qualquer pessoa que esteja procurando empréstimo a esta empresa de empréstimo. Ele deu felicidade a mim e à minha família, eu precisava de um empréstimo de US $ 500.000,00 para começar toda a minha vida, pois sou mãe solteira com 2 filhos. Conheci esse credor honesto e temente a DEUS que me ajuda com um empréstimo de US $ 500.000,00 em dólar, a uma taxa baixa. Ele é um piedoso Deus, se você estiver precisando de um empréstimo e você o reembolsará, entre em contato com ele por e-mail Elegantloanfirm@hotmail.com / número do Whatsapp + 393511617486

    YanıtlaSil